Doneren met Belastingvoordeel

Eenmalige Donaties

Onze ANBI-status betekent voor u dat giften aan onze Stichting in veel gevallen aftrekbaar zijn van uw inkomstenbelasing. U regelt dit in uw jaarlijkse belastingaangifte. Als u ook aan andere ANBI-instellingen geeft dan is het bovendien goed om te weten dat al uw giften aan ANBI-instellingen gezamenlijk kunnen worden afgetrokken voor zover zij samen meer bedragen dan 1% van uw belastbaar inkomen. Zowel particulieren als bedrijven of organisaties kunnen hiervan gebruik maken. Voor meer informatie over giften aan ANBI’s kunt u terecht op de site van de Belastingdienst of op www.anbi.nl.

Structurele, Periodieke Schenking

Als u of uw organisatie ons structureel (en belastingvrij) wil sponsoren dan kunt u gebruik maken van een periodieke schenking met onderhandse schenkingsovereenkomst. Op die manier levert uw gift extra belastingvoordeel op.

Als u ten minste vijf jaar achter elkaar schenkt en uw donaties laat vastleggen met gebruik van een onderhandse schenkingsovereenkomst dan zijn deze structurele, periodieke, bijdragen veelal in het geheel af te trekken van de inkomstenbelasting. De fiscus betaalt op deze manier hoe dan ook een aanzienlijk deel van uw gift mee (de hoogte is afhankelijk van uw hoogste belastingschijf, de precieze voorwaarden voor het aftrekken van periodieke giften kunt u hier vinden).

Sinds 2014 kunt u een periodieke schenking aftrekken van de belasting zonder dat hier een notaris aan te pas komt. U kunt dit in plaats daarvan doen door een onderhandse overeenkomst af te sluiten. Dit werkt heel eenvoudig, kost u niets en zorgt er ook voor dat u niet gebonden bent aan een minimum sponsorbedrag.

Indien u een onderhandse schenkingsovereenkomst wilt sluiten, kunt u hier het formulier downloaden en/of contact met ons opnemen. U kunt het ingevulde en ondertekende formulier naar ons toesturen door het te scannen en te e-mailen of door het in tweevoud per post te versturen. Ter bevestiging ontvangt u één overeenkomst terug, door ons ondertekend en voorzien van een unieke code. U hebt de overeenkomst nodig bij het doen van de belastingaangifte, de inspecteur kan erom vragen. De unieke code en ons registratienummer maken toezicht en controle door de Belastingdienst mogelijk.

NB: Bij een schenking door partners (geregistreerd partnerschap/getrouwd) moeten beide partners de overeenkomst tekenen!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s